March 29, 2023

Актуелно

Настани

Колумни

Кариера

Општина Битола објавува: Јавен повик за работно ангажирање на 15 лица

Општина Битола, објави јавен повик за вршење на јавни работи и работно ангажирање на 15 лица за период од 6 месеци.Со јавниот повик, планирано е...

Македонските иселеници имаат добри можности за инвестирање во македонски компании

Македонска дијаспора ќе инвестира во акции во Македонија. Македонските иселеници имаат добри можности за инвестирање во македонски компании кои котираат на македонската берза. Интересот доаѓа...

УСПЕШНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА НА ТЕМА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА

Комисија за информатичко општество, телекомуникации и АВУ на ВМРО - ДПМНЕ на 11.03.2023 год. со почеток во 14 часот организираше ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА во Салата Коцка...

Инфо денови за образовната програма Еразмус + на битолскиот универзитет

Педагошкиот факултет од Битола е првиот домаќин на Инфо караванот за Еразмус+ програмата и студентските активности на УКЛО. Инфо деновите ги вклучуваат сите единици на...

ОПШТИНА БИТОЛА ОБЈАВУВА: Јавен оглас за ангажирање на максимум шест тутори за поддршка на ученици Роми во Општина Битола

Општина Битола објавува јавен оглас за ангажирање на тутори за поддршка на ученици Роми од второ, трето и четврто одделение во основно образование во Општина...

ВЕСТИ

Сите сме Јана / Правда за Јана

Молк, задржани солзи, тага проговорија за здравствениот систем во кој нема еднаквост, во кој нема стручност, здравствен систем на државни здравствени институции кои го немаат...

“Правда за Јана“

Вечерва во Битола, на плоштадот “Магнолија“ се одржа протест, за кој битолчани велат дека бил досега намасовен граѓански протест организаран во градот. На протестот беше...

Општина Битола објави оглас за субвенционирање на инвертер клима уреди

Општина Битола објави Јавен повик за надоместување на дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на Општина Битола за набавка на инвертер клима уреди за...

Јапонија заинтересирана за капацитетите на ЕСМ

Генералниот директор на АД ЕСМ, м-р. Васко Ковачевски и директорот на развој и инвестиции Благој Гајдарџиски остварија средба со Амбасадорот на Јапонија во Северна Македонија,...

„Поезијата не се толкува, поезијата се чувствува “-денеска во Кино Манаки

На програмата на КИЦ Битола денеска од 14.00 -15.30 ч во Кино Манаки се случува настан со наслов „ПОЕЗИЈАТА НЕ СЕ ТОЛКУВА, ПОЕЗИЈАТА СЕ ЧУВСТВУВА“...

Општина Новаци финансиски ќе ја поддржи изградбата на пластеници за сопствени потреби до 50 квадратни метри

Со овој јавен повик ќе се направи субвенционирање на дел од трошоците за подигнување на пластеници за сопствени потреби и се утврдуваат корисниците, начинот, постапката,...