Потписи за Шеф на државата за професрката Силјановска

РЕК Битола ја зајакнува оперативноста

Голем јубилеј прослави ТА „Турист“ од Битола

АКТУЕЛНО

За „Нашиот пат“ со „GP“ и „Steffonator“

Ваква беше атмосферата пред книжарницата „Просветно дело“ во Битола на промоцијата на првата книга на најпопуларните македонски јутј

Американскиот амбасадор Џес Бејли во посета на општина Битола

Американскиот амбасадор Џес Бејли ја посети општина Битола и оствари работна средба со градоначалничката Наташа Петровска.

„Медена земја“ освои три награди на Sundance Film Festival 2019

Документарниот филм „Медена земја“ (Honeyland) ја освои главната награда од стучното жири (Grand Jury Prize) на Sundance Film Festival 2019во конкуренцијата за