АКТУЕЛНО

Фестивалот „Браќа Манаки“ добитник на меѓународната награда на ИМАГО за исклучителен придонес за филмската уметност

Меѓународната асоцијација на кинематографи ИМАГО во присуство на светски познати имиња од филмската сцена, на Интернационалниот фести

Во Битола саем на невладини организации

Меѓународната недела на граѓанското општество во Битола ќе се одбележи со Саем на невладини организации чиј домаќин и организатор на би

За 20 години муслиманите ќе бидат најбројни во Македонија

Муслиманите ќе бидат мнозинско население во Македонија во наредниве 20-тина години. Ова се вели во истражувањето на американскиот истраж