Група “Боеми“ во ресторан “Грне“

Група “Боеми“ во ресторан “Грне“ – петок 23 февруари 2018 г., 20,00 часот...

Соларна бура ќе ја погоди Земјата!

Поради долготрајниот соларен одблесок што произлезе од Сонцето на почетокот од неделава, Земјата ќе биде мета на геомагнетна бура од пошироки размери. На 12 февруари се случи соларен одблесок од класа Ц, испраќајќи плазма и електромагнетна радијација во вселената, а дел од нив се упатиле накај Земјата. ...

БУГАРСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ РАДЕВ ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА МАКЕДОНИЈА

Претседателите на Македонија и на Бугарија, Ѓорге Иванов и Румен Радев, на денешната средба во Скопје се согласиле да иницираат потпишување договор за стратешка соработка меѓу двете земји. ...

Македонски претставник на Евровизија ќе биде „Ај кју“

„Ај кју“ ќе биде македонски претставник на Евровизија, која ќе се одржи во Лисабон во мај. Членовите ќе ја пеат песната Lost and found. Автор на песната е Бојан Трајковски, а продукцијата е на Дарко Димитров. ...

ВЕСТИ

Спорт

Здравје

Хумор

  • Ѕунѕови мудри мисли

    ЈАС НЕ СУМ ДА СЕ ВРАТИ ВРЕМЕТО ЕДЕН САТ, ЈАС СУМ ДА СЕ ВРАТИ ВРЕМЕТО БАРЕМ 20 год. НАЗАД.   ВО ЖИВОТОТ ПОМИНАВ КАКО ВО САМОПОСЛУГА; ЗА СЕ ШТ...