December 3, 2022

Твитерџија реагира: РКЕ нека излезе и нека ја даде точната формула како пресметала зголемување

Од полноќ ново поскапување на горивата, а граѓаните негодуваат!

Најголемо поскапување ќе има кај дизелот кој поскапува за 3 денари и ќе се продава по цена од 101,5 денари за литар. Поскапување ќе има и кај бензините но помало, за 0,5 денари за литар.

Еден твитерџија очигледно револтиран ја коментира оваа одлука на Регулаторна со која џеповите на граѓаните ќе останат празни:

-На берза нафтата е стабилна +-10$ веќе 1 месец ама РКЕ си ја зголеми цената инстантно за 12 денари.

Нека излезе и нека ја даде точната формула како пресметала зголемување и тоа пред секое зголемување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *