May 19, 2024

Жена од Саудиска Арабија осудена на 45 години затвор поради користење на социјални мрежи

Таа е осудена поради „користење на интернет за да го растргне општественото ткиво“ на Саудиска Арабија и „нарушување на јавниот ред преку користење на социјалните мрежи“.

Катани е осуден неколку недели по 35-годишната казна изречена на Салма ал-Шебаб, мајка на две деца и докторанд на Универзитетот во Лидс во Велика Британија. Таа беше осудена затоа што следела неистомисленици и активисти на Твитер и ги споделувала нивните


1025