June 6, 2023

Одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,19 отсто, денеска донесе Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги.

Со одлуката, малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) се намалува за 3,00 ден/лит, додека малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголемува за 2,00 ден/лит.

Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е В) и на Мазутот М-1 НС не се менуваат.

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 90,50 (денари/литар), Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 94,50 (денари/литар), Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е В) 99,00 (денари/литар), Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 93,00 (денари/литар), Мазут М-1 НС 50,067 (денари/килограм)


1004