December 3, 2022

Почина Ристо Момоковски


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pelanet/public_html/wp-content/themes/covernews/inc/hooks/blocks/block-post-header.php on line 43

Ристе Момоковски беше градоначалник во поранешната Општина Старавина во периодот 2000-2005 година, а потоа до денес вработен во општина Новаци како советник за подготовка на седници на советот и јавни набавки во Општина Новаци. Како градоначалник на Општина Старавина Момоковски покажа забележителни резултати , а во тој период блиско соработуваше и со Лоренс Батлер, тогашниот амбасадор на САД во Р.Македонија.

Ристо Момоковски беше пријател и соработник со нашата редакција и изразуваме искрено сочувство до семејството и најблиските.

Нека почива во мир.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *