September 28, 2023

Актуелно

Настани

Колумни

Туризам

Црквата Успение на Пресвета Богородица во с. Скребатно – на празникот ја посетуваат до 5000 луѓе

Успение на Пресвета Богородица е главна манастирска црква на Скребатинскиот манастир во охридското село Скребатно. Се наоѓа на влезот во познатиот Скребатински манастир, сместен високо...

Летниковец во с.Гермијан за подобро уживање на туристите

Општина Новаци во своите информации за активностите на градоначалникот Стевче Стевановски деновиве информира дека е направен е летниковец со јарбол во с.Гермијан како место за...

Разговор со градоначалникот Жарко Ристески за фестивалот SAMOKOV XTREME

На 3 и 4 јуни 2023г во Самоков и Белица (Општина Македонски брод) во организација на Општина Македонски брод и здруженијата: Форум за Авангардна Креативност,...

Втор адреналински фестивал на отворено SAMOKOV XTREME

Во организација на Општина Македонски брод на 03 и 04 Јуни 2023г во Самоков ќе се одржи вториот адреналински фестивал на отворено SAMOKOV XTREME.Главната цел...

ОЛИВЕР ВАСИЛЕВСКИ –ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧ: УБАВИНИТЕ НА ЕГИПЕТ ПРИМАМЛИВИ ЗА ТУРИСТИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА

КОЈА БЕШЕ ПРИЧИНАТА ДА ВЛЕЗЕШ ВО АВАНТУРАТА НАРЕЧЕНА ТУРИЗАМ И КОЛКУ ВРЕМЕ СЕ БАВИШ СО ОВАА ПРОФЕСИЈА? Желбата за патување и откривање на нови места....

ВЕСТИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ И ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА 5 СПОРТСКИ ЗДРУЖЕНИЈА ГИ ПОТПИШАА ДОГОВОРИТЕ ЗА ПОДДРШКА НА СПОРТОТ ВО ИЗНОС ОД 2.200.000 ДЕН.

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски и претставниците на пет спортски здруженија од Битола, денес ги потпишаа договорите, со кои здруженијата добиваат финансиска поддршка за...

Лоренс Шер: Платформата Шотдек е славење на филмовите

„Шотдек (Shotdeck) e буквално славење на филмовите. Овде ќе најдете фотографии и видео материјали од илјадници филмови. Можете да одберете било кој. Овде можете да...

Селин Бозон: Повешта сум со слики, одошто со зборови

Француската директорка на фотографија и поранешната претседателка на француското друштво на кинематографери Селин Бозон, одржа работилница во битолското кино „Манаки“ со поддршка на етаблираната компанија...

Општина Битола објавува : Јавен повик за евидентирани невработени лица со ниски квалификации за вклучување во програмата јавни работи

Се повикуваат сите евидентираните невработени лица кои се заинтересирани да се вклучат во програмата Јавни работи за работно ангажирање во времетраење од 22 работни дена...

114 санкции за сообраќајни прекршоци на територија на СВР Битола, во Недела

Секторот за внатрешни работи Битола во текот на вчерашниот ден (24.09.2023) продолжи со контролите во областа на сообраќајот. На територија на СВР Битола санкционирани се...

Пожари во битолско поле, осомничени повеќе лица за потпалување, една кривична пријава

Опожареното подрачје кое што е јасно видливо од регионалниот пат Прилеп- Битола е показател за напорниот викенд на екипите на Територијалната Против Пожарна единица од...