June 6, 2023

ВМРО-ДПМНЕ со голем граѓански протест на 18 јуни

ВМРО-ДПМНЕ ќе организира голем граѓански протест на 18 јуни а блокадата на Собранието продолжува.Ова е заклучокот од денешниот состаанок на ИО на ВМРО-ДПМНЕ.

Најавувам голем протест на 18 јуни, Молкот не е опција. Ова е протест за промени и подобар живот. Протестот е изнуден и повеќе од неопходен. Граѓаните се оние кои ја даваат и одземаат легититет. Македонија нема поле каде не доживува пораз. блокадата продолжува, испраќаме порака за обединување-изјави Тимчо Муцунски.


1003