Ново зголемување на цените на горивата

Цената на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се зголеми за 2 денари додека цената на ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголеми за 2,50 ден/лит. Непроменети останаа цените на дизелот, екстра лесното масло за домаќинство и мазутот.

Ова се актуелните цени на горивата:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 86,00 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 88,50 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 91,00 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 87,50 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 49,768 (денари/килограм).


1146