June 6, 2023

Донирајте за изградба на Православна Црква – Исусова Црква во село Леска(Пустец)

Иницијативниот одбор за изградба на Православна Црква – Исусова Црква во С.Леска-Пустец во Албанија ја пренесува убавата вест дека е добиена дозвола за изградба на Црквата.

Како што наведуваат од Одборот, идејата е покрај верските и религиозни обреди, под покровителство на Црквата да работи и мултикултурен едукативен центар каде што би се одвивал духовниот, просветниот, спортскиот и уметничкиот живот на сите жители во регионот, а се предвидува и Свечена сала за одржување на концерти, театарски претстави, и прослави од секаков вид.

Меѓутоа за се ова да се реализираа се потребни големи финансиски сретства, поради што организацискиот одбор ги поканува сите Македонци од целиот свет да бидат донатори и да станат дел од овој значаен проект за сите нас, со што еден ден сите ќе се гордееме.

Линк за донации:

https://gogetfunding.com/pomos-za-izgradba-na-isusova-crkvaa/?fbclid=IwAR3WS-ooYZ59O12zlrR9aXUBjmD_dTiVMTxUINoMjCmxVCys1R2YaPsfr0w


1007