May 29, 2023

“Политичка академија 2022“ во организација на УМС на ВМРО-ДПМНЕ Битола

На 22/10/2022 година во Офицерскиот дом во Битола се одржа свечено отворање на политичка академија во организација на УМС на ВМРО-ДПМНЕ ОК Битола, со првиот модул „23 Октомври – Симбол на македонскиот непокор“.
На свеченото отворање во првиот модул историчарот Ѓорѓи Чекутков ги потсети присутните за вековната борба на Македонскиот народ.
Политичката академија е предвидена да трае од 22 октомври, па се до 13 ноември, 2022 година. До завршетокот на академијата преостануваат уште шест модули, каде младите ќе стекнат нови знаења и вештини од повеќе области.


1005