March 1, 2024

Превентивни активности на СВР Битола: Полицијата се поблиску до граѓаните,взаемно за безбеден град

СВР Битола на подрачјето на Битола започна со реализација на нова превентивна кампања насловена како – “Безбеден град, безбедна заедница“ во рамки на која што полициски службеници од криминалистичката полиција од Полициската станица од општа надлежност Битола, од сообраќајната полиција и полициски службеници од отсекот за превенција при СВР Битола на средби со граѓаните во урбаните и месни заедници на подрачјето на Битола непосредно во комуникација со граѓаните споделуваат практични совети и искуства, кои ќе помогнат за уште поголема безбедност во градот.


1012