32 санкционирани возачи под дејство на алкохол на територијата на СВР Битола

Во текот на изминатата вечер (15/16.07.2023)во периодот од 00.00-05.00 часот на територија на СВР Битола спроведена е засилена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возило под дејство на алкохол. При контролата санкционирани се 32 возачи од кои(22 ви Битола,5 во Прилеп,4 во Ресен ,1 Македонски Брод)За време на контролата биле санкционирани и 12 други видови прекршоци.
Акциски контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила.


1092