April 16, 2024

Состојба на патишта

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по суви коловози.

На одредени патни правци кои поминуват низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.

ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот.

Поради асфалтирање, регионалниот пат P1102 Велес – Градско од 12.07. до 22.07.2023 г. во периодот од 08:00 – 18:00 часот ќе биде затворена за сообраќај.

Во однос на објектот „Рехабилитација на Регионален пат Р1102, делницата од (стариот земјен пат) ДемирКапија-Давидово“, Ве известуваме дека поради вградување на асфалтен слој (асфалтирање), од 06.07 до 20.07.2023 година, ќе биде затворена за сообраќај Делницата од (стариот земјен пат) ДемирКапија -Давидово во периодот од 09:00 – 15:00 часот.

Од 1 јули до 31 август на државните патишта во Македонија се воведува летен времен режим на сообраќај со кој се забранува движење на тешки товарни возила со вкупна маса над 15 тони, за време на деновите од викендот и за денови при екстремно високи температури.


1020