April 17, 2024

Градоначалникот на Новаци го објави својот отчет на Youtube

Изминаа две години од работата на локалната власт избрана во 2021 година, на која доминантен победник во Македонија беа кандидатите од ВМРО-ДПМНЕ. Тие пак, на две години од своето управување со општините направија пресек и напишаа отчети.

Стевче Стевановски, градоначалник на општина Новаци , освен што е присутен на социјалните мрежи, отчетот го објави и на YouTube , а тоа го објави на Фејсбук. Во продолжение неговата објава на официјалната ФБ страница заедно со врските до отчетот. Тој вели

„ВЕТЕНОТО СЕ РЕАЛИЗИРА
Мое предизборно ветување беше доделување на субвенции за набавка на климатизери, изградба на термоизолациони фасади и финансиска помош за поддршка на земјоделското производство во Општина Новаци.
Што сработивме во овие две години на ова поле на следниот линк

https://m.youtube.com/watch?v=cMdZymc7nM4&feature=youtu.be


Мојот целосен отчет по сите области може да го проследите на следниот линк:

https://heyzine.com/flip-book/27f149114e.html


1099