April 16, 2024

По 4 пат се одржа спуштањето на светиот крст на изворите на Црна Река во с. Железнец

Бог се јави, навистина се јави!

Оваа година најсреќен прв да стигне до светиот крст беше Благоја од с. Железнец. Во склоп на настанот се оддаде и почит и вечен помен кон Златко Нечкоски кој важеше за исклучително важна личност која дејствуваше обединувачки и даваше дух и развиток на селото, но за жал ненадејно не напушти пред еден месец.

Учесниците на настанот се поздравија од Нечкоски преку транспарент на кој пишувше: ‘Легендите жиевеат вечно, Царството небесно Нечко’.

За многу години да е празникот Богојавление!


1412