Безвременско доживување на Битола – град на мултикултурализмот

Во истражување на богатата историја и културната разновидност на Битола, Together Macedonia гордо ја претставува кулминацијата на својот проект „Битола – град на мултикултурализмот“. Овој проект, направен со многу посветеност и страст, се стреми да ги разоткрие сложените слоеви од минатото на Битола и да го прослави нејзиниот единствен идентитет.

Водени од визијата да го прикаже битолскиот културен мозаик, Together Macedonia тргна на патување да ја долови суштината на историското значење и различните влијанија на градот. Преку детално истражување и визуелно раскажување приказни, проектот има за цел да понуди живописен приказ на еволуцијата на Битола низ вековите.

Битола, со своето мултикултурно наследство, е град во кој се спојуваат различни култури, оставајќи неизбришлива трага на нејзиниот идентитет. Together Macedonia ја препознава важноста од зачувување и промовирање на ова културно богатство, правејќи го овој проект во чест на хармоничното коегзистирање на различните влијанија кои ја обликувале Битола.

Денес (02.02.2024 год.), во 18:00 часот, Together Macednoia ве поканува да се приклучите на виртуелната промоција на крајните резултати од проектот. Овој настан ветува проникливо истражување на минатото и сегашноста на Битола, откривајќи прекрасни визуелни елементи што ја опфаќаат отпорноста на градот и интеракцијата на различни културни влијанија.

https://meet.google.com/gak-feno-cvf


1210