April 17, 2024

Лондон шокиран: ПОЛОВИНА БРИТАНЦИ БИ ЈА НАПУШТИЛЕ ДРЖАВАТА кога би можеле

Лондон шокиран: ПОЛОВИНА БРИТАНЦИ БИ ЈА НАПУШТИЛЕ ДРЖАВАТА кога би можеле

Новото истражување покажува дека половина од Британците размислуваат да ја напуштат Велика Британија за подобри можности за работа во странство.

Истражувањето спроведено меѓу повеќе од 2.000 испитаници од страна на агенцијата Проград покажа дека двајца од пет луѓе не мислат дека Обединетото Кралство е привлечно место за населување на младите.

Четири од пет луѓе се жалат на високите трошоци за живот, а многу испитаници се жалат на достапноста на становите, ниските плати и високите даноци.

Третина од испитаниците изјавиле дека не успеваат да штедат и дека за работата во странство ќе земаат поголема плата.

Како најпопуларна дестинација е наведена Канада, а потоа следат Обединетите Арапски Емирати, Шпанија и САД.

„Обединетото Кралство, некогаш една од најдобрите економии во светот, брзо станува помалку атрактивна земја за младите да станат независни“, рече Марко Логиудис, ко-основач на Проград.


1021