Сајкоски: ВМРО-ДПМНЕ ќе обезеди 70 000 нови работни места за млади

УМС ВМРО ДПМНЕ Битола организираше изложба на топ проекти за млади за Битола од програмата на ВМРО-ДПМНЕ за претстојните избори.
На настанот беа присутни носителот на ИЕ5, Ѓорѓија Сајкоски, заменик министерот за МИОА, Стефан Андоновски, како и кандидатите за пратеници од Битола.

Носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ за ИЕ 5, Сајковски се обрати до присутните и нагласи декаа ВМРО ДПМНЕ секогаш се потпирала на енергијата на младите и потенцира дека новата влада предводена од ВМРО ДПМНЕ и коалицијата Твоја Македонија ќе обезбеди 70 000 нови работни места за млади.


1129