Мицкоски со ЧЕСТИТКА ЗА ПОБЕДАТА НА ЕПП: ВМРО-ДПМНЕ ќе ја продолжи блиската соработка

Во име на ВМРО-ДПМНЕ, со задоволство можам да упатам најтопли честитки до Европската народна партија за извонредната победа на изборите за Европскиот парламент, вели лидерот Христијан Мицкоски во неговата честитка за победата на ЕПП, каде членува и самата партија/

-Ова извонредно достигнување ја одразува непоколебливата поддршка и доверба што европските граѓани ја имаат во лидерството и посветеноста на ЕПП за обединета и просперитетна Европа. Успехот на ЕПП е важна пресвртница, што ја нагласува важноста на вредностите што колективно ги поддржуваме, напиша тој.

Мицкоски посочи дека ВМРО-ДПМНЕ ќе ја продолжи блиската соработка со ЕПП, работејќи заедно за справување со сите предизвици и за промовирање на мирот, стабилноста, доброто владеење и економскиот раст.

Hristijan Mickoski

On behalf of VMRO-DPMNE, I am delighted to extend the warmest congratulations to the European People’s Party on the outstanding victory in the European Parliament elections. This remarkable achievement reflects the unwavering support and confidence that European citizens have in the EPP’s leadership and commitment to a united and prosperous Europe.

The success of the EPP is an important milestone, underscoring the importance of the values we collectively uphold. VMRO-DPMNE is eager to continue our close collaboration with the EPP, working together to address the pressing challenges facing our continent and to promote peace, stability, good governance and economic growth.


1026