December 3, 2022

Џамбазки казнет со одземање на шест дневници поради фашистичкиот поздрав


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pelanet/public_html/wp-content/themes/covernews/inc/hooks/blocks/block-post-header.php on line 43

Станува збор за казна со повлекување на правото на дневници за шест дена, поради гестот со подадена рака налик на нацистички поздрав. Казната за европратеникот од партијата на Европските конзервативци и реформисти Џамбазки ја соопшти претседателката на Европскиот парламент роберта мецола пред почетокот на пленарната седница.

 Таа прецизира дека Џамбазки ќе биде казнет со шест дневници по 338 евра кои европарламентот им ги плаќа на пратениците како надоместоци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *