December 3, 2022

Пренџов: Цела држава ни е во штрајк, владата нема граѓански легитимитет


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pelanet/public_html/wp-content/themes/covernews/inc/hooks/blocks/block-post-header.php on line 43

Пратеникот Љупчо Пренџов преку статус на Фејсбук пишува дека целата држава ни е во штрајк и дека владата нема граѓански легитимитет :

Вработените во градинките и училиштата ШТРАЈКУВААТ.
Вработените во судската администрација и Судии ШТРАЈКУВААТ.
Вработените во јавната администрација ШТРАЈКУВААТ.
Полициските синдикати исто така подолг период ШТРАЈКУВААТ.
Земјоделците, сточарите и производителите на храна не се задоволни од владата, министерот и владините политики во земјоделието.

Цела држава ни е во ШТРАЈК, цените растат, живеачката опаѓа….

‼️Ова е резултатот од владеењето на Влада која има собраниски легалитет а НЕМА ГРАЃАНСКИ ЛЕГИТИМИТЕТ.

На Македонија и македонското општество му се потребни избори час поскоро од две причини:

  1. За неспособниве да си одат и штетите да бидат помали кон државата, стандардот на граѓаните и економијата,
  2. Мнозинството од граѓаните да имаат доверба во институциите. Оние кои управуваат со државата да ги чувствуваат како свои, а не како наметнати решенија, стои во неговиот пост на Фејсбук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *