December 3, 2022

БИТОЛСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ ”РОМСКА ЅВЕЗДА” УТРЕ ЌЕ ГО ОДБЕЛЕЖИ 8 АПРИЛ, СВЕТСКИОТ ДЕН НА РОМИТЕ


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pelanet/public_html/wp-content/themes/covernews/inc/hooks/blocks/block-post-header.php on line 43

Здружението ”Ромска Ѕвезда” од Битола, утре во 12.00 ч. на плоштадот Магнолија, во центарот на градот, ќе го одбележи 8 Април, Светскиот ден на Ромите. Според организаторите, ќе се одржи манифестација со богата културно-уметничка програма и многу гости. Ова здружение, традиционално, секоја година, организира повеќе активности поврзани со овој ден. Здружението ”Ромска Ѕвезда” од Битола е едно од најактивните здруженија во Западна Македонија.

Поканети сте сите!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *