December 3, 2022

Камбек на „Чоканче“ со „Игра рок ен рол цела Македонија“


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pelanet/public_html/wp-content/themes/covernews/inc/hooks/blocks/block-post-header.php on line 43

BtTop – Чоканче

После подолго време битолската рок ен рол дружина „Чоканче“ се враќа во етерот со нов аудио запис. Песната датира од пред 7 години, но е финализирана дури минатиот месец.
„Чистокрвна рок ен рол музичка приказна во која проткајува еден искрен, обичен опис на секојдневието во Македонија“ – велат од бендот.

Снимена е во студиото на Влатко Симоновски во Битола, кој самиот е и снимател и продуцент на песната.
Тапаните ги снимил Иле Лулевски, гитарите Зоран Илиевски- Скроч, вокалите ги пее Бранко Шољриќ – Паљач, бас ири Крсте Симоновски – Крчо, а втора гитара Игор Беговски – Ќебап.

Фотографиите во видеомикс со кој е визуелизирана песната ги изработил Иван Михајловиќ.

Како звучи кога во време на лудило, мизерија и политичка агонија – „Игра рок ен рол цела Македонија“, проследете во продолжение:

ČOKANČE `Igra Rok end Rol cela Makedonija` ЧОКАНЧЕ `Игра Рок енд Рол цела Македонија` – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *