Почина актерката Јулијана Стефанова

„ Пред неколку часа не напушти еден прекрасен човек, Јулијана Стефанова, актерката која штом ќе се појавеше на сцената веднаш предизвикувапе насмевка на лицата од публиката. Нејзиниот акерски хабитус беше мек и топол, специфиче по тоа со каква леснотија ги правеше работите на сцената. А зад сцената беше уште потопла и голем другар – објави вечерва Народен театар Битола. “


1022