April 16, 2024

Затемнување на месечината

Затемнувањето траеше речиси час и половина, додека Земјата минуваше меѓу Месечината и Сонцето. Позната и како „крвава“ месечина, Месечината блескаше во црвено-портокалова боја поради светлината на изгрејсонцето или заоѓањето. Затемнувањето значи дека беше целосно покриена со сенката којашто ја прави Земјата.
Веднаш по социјалните мрежи се појавија информации од астролози и хороскопски експерти кои препорачуваат што да се прави, а што не, за најдобро да се искористи енергијата од промената.
Може :
*да им помогнете на други
*да си ги вратите долговите
*простете и замолете за прошка
Не смее:
*да влегувате во конфликт
*да не ризикувате
*да го минувате денот и ноќта во осаменост
Ваквата појава за Европејците ќе биде вдлива во 2025 година.

Следните две фотки се сликани мноогу одалеку, од Широк сокак.


1016