December 5, 2022

Изложба за Тоше Проески во „Музејот на македонската борба“

Во Музејот на македонската борба за самостојност во Скопје вчера, 16 ноември 2022  беше отворена изложба посветена на Тоше Проески. Изложбата носи наслов „Спомен куќата на Тоше – чувар на спомените, животот и делото на најголемата македонска поп икона“.

Преку неа ќе биде претставен животот и делото на Тоше почнувајќи од детството до последните постхумни награди и албуми. Изложбата е во соработка со Спомен куќата на Тоше во Крушево, а ќе биде отворена до 23 ноември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *