Времето во Пелагонија врнежливо и студено

Променливо облачно со повремен локален дожд, на повисоките планини повремен снег, претежно во западните делови. Ќе дува слаб до умерен ветер од југозападен правец.

И денеска актуелно е предупредувањето од последиците на врнежите од дожд во западните делови од земјата. Во педупредувањето од УХМР се вели : „Поради најавеното заладување на времето на повисоките планини врнежите ќе бидат од снег со што ќе се оневозможи поголем доток во реките како површинско истекување. Сепак можно е извсно зголемување на водостојот на реките во западните делови од земјата и ПРЕДУПРЕДУВАМЕ НА ПРЕТПАЗЛИВИ ДВИЖЕЊА ПОКРАЈ РЕКИТЕ И СУВОДОЛИЦИТЕ ВО ОВИЕ ДЕЛОВИ ОД ЗЕМЈАТА! “

Погледнете ги температурните предвидувања на мапата од насловната фотографија.

Извор: УХМР


1022