December 7, 2023

Откриена уметничката скулптура на Свети Никола на Меѓународниот Славјански Универзитет

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет свечено беше откриена уметничката скулптура на Свети Никола која е изработена од Димитар Стојанов, академски вајар. Уметничката скулптура беше откриена од страна на проф. д-р Ленче Петреска, ректорка на Меѓународен Славјански Универзитет.

Со свои пригодни говори се обратија и проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен одбор на МСУ и прота Зоран Мицевски, старешина на Свети Николај.


1031