Честит Патронен празник на учениците и вработените во ООУ ,,Кочо Рацин” – Ивањевци.

Честит Патронен празник на учениците и вработените во ООУ ,,Кочо Рацин” – Ивањевци.

Денес присуствував на прекрасни приредби во училиштето во Српци и Ивањевци.

Кочо Рацин е еден од основоположниците на македонската современа литература и значаен поборник за македонските национални интереси.

Во духот на нивниот Патрон, им посакувам континуитет на борба за поквалитено знаење, истрајност и нескршливост во остварувањето на нивните цели.

ДРАГАНЧО САБОТКОВСКИ – ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА МОГИЛА


1027