Антониа и Ламбе ја снимија третата верзија на божикната песна „Вечниот Бог“

Третата верзија на „Вечниот Бог“ снимена месецов е во режија на Дејан Пројковски, Горан Наумовски – директор на фотографија и Стојан Стојановски – камера и монтажа, а во изведба на Антониа Гиговска, Ламбе Алабаковски и Златно славејче. Ќе биде промовирана утре на плоштадот Македонија во Скопје.

Така информираат од Здружение за возобновување на вистинските православни вредности „Бадникови поворки“. https://www.facebook.com/groups/1532642680388799/about/

Со покана за приклучување кон бадниковите поворки од Здруженеито информираат и за учесниците кои помогнале ово создавањето на овој видеоспот :

Актери: Крсте Јовановски, Петар Мирчевски, Валентина Грамосли

Лука Николоски, Јордан Цветкоски, Теофанија Костоска, Јустина Петреска, Лука Аритоновски, Петар Танески, Јована Блазеска, Теодора Бпреслиева, Марија Филипов Илиева, Ристе Филипов

Владимир Димовски – Аранжман и оркестрација

Владимир Цветковски – виолина, Владимир Димовски – виола, Кирил Јосифов – виолончело, Митко Иванов – контрабас, Иван Еминовиќ – клавијатури и синтисајзер, Симона Богоевска – харфа, Кристина Љушкоска – флејта, Петар Христов – сопран, саксофон, алт саксофон, Мојца Седеу – тимпани, чинела

Хор – Златно славејче

Студио „Алшар“ – Ивица Јанкуловски

Маргарита Миновски – шминка, Викторија Бурсаќ – стилист, Венко Пашовски, Летка Филипова, Ромео Петрески, Аце Ставрески, Горан Ангелоски

Дејан Донески, Здружение за грижи и воспитување на деца


1104