March 1, 2024

Состојба на патиштата

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по претежно суви коловози, вели извештајот на ЈПОЗМР / Македонија пат од 12.00часот.

Предупредуваат дека на одредени патни правци кои поминуват низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.

ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот. Дежурните екипи на ЈП МАКЕДОНИЈАПАТ се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.

Сите подетални информации учесниците во сообраќајот можат да ги добијат на дежурен телефон 02 25 61 502 .


1021