December 6, 2023

Бидете автор на македонската годишна театарска порака


Македонскиот центар ИТИ/ПРОДУКЦИЈА отвори повик до театарската заедница во земјава за пишување на домашната порака по повод Светскиот ден на театарот.
Повикот се однесува до сите драмски академии, театри, фестивали, независни организации, индивидуалци кои треба да предложат свој кандидат (театарски режисери, актери, драматурзи, драмски автори, продуценти, менаџери, театролози, сценографи, костимографи) за пишување порака.Номинациите за кандидатите треба да се испратат на е-адресата: macedoniancenterofiti@gmail.com со ознака „За Светскиот ден на театарот – 27 март 2023 година“ најдоцна до 10 февруари.
Македонскиот центар на ИТИ (Меѓународен театарски институт) кој го одбележува Светскиот ден на театарот. Светскиот ден на театарот се одбележува на 27 март, а досега редовно се одбележувал и во Македонија.


1016