Фотогалерија: Хуманитарни акции во Битола и Могила за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

Стотици хумани граѓани на општините Битола и Могила денеска донираа производи за настраданото население во Турција и Сирија. Во Могила, пункт беше отворен во општинската зграда, се собираше помош во селото Будаково, а во Битола денеска на два пункта – пред Магнилоја и на паркингот зад новиот пазар во Нова Битола.

Од Општина Могила не информираа дека акцијата продолжува утре, додека пак во Битола, хуманитарна акција за сабота и недела најавува Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ.


1027