March 1, 2024

20 возачи под дејство на алкохол на територија на СВР Битола

Во текот на изминатата вечер (04\05.03.2023)во периодот од 22.00 до 04.00 часот на територија на СВР Битола спроведена е засилена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возило под дејство на алкохол. При контролата констатирани и законски санкционирани се 20 возачи.Од нив 14 на територија на Битола 4 во Прилеп и 2 Демир Хисар.За време на контролата биле санкционирани и 22 останати прекршоци.
Акциски контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до граѓаните да ги почитуваме сообраќајните правила.


1140