December 7, 2023

Денеска промена на собраќајниот режим

СВР-Битола соопштува дека денеска од 9:00 до 13:00 часот, сообраќајот во центарот на градот че се спроведува со времен режим на сообрачај, со посебно регулирање и пренасочување.
Причина за тоа е денешниот традиционален „Марш на живите“ со кој се одбележува споменот на депортираните Битолчани Евреи. Маршутата е Здравствена дом „Д-р Хаим Абраванел“, Широк Сокак, градско шеталиште, до железничката станица.


1015