May 20, 2024

Блок 3 на РЕК Битола вчера попладне беше исклучен. Од комбинатот информираат дека тоа е заради сервисни активности на опремата во постројката. Интервенцијата се реализира во период кога временските услови и производствениот план на АД ЕСМ го дозвoолуваат тоа. Планирано е санацијата да заврши до в недела, по што РЕК Битола ќе продолжи да работи со целиот свој капацитет.

Извор: РЕК Битола


1153