КИЦ Битола во соработка со СОУ Гимназија ,,Јосип Броз-Тито”, ве поканува на пригодна свеченост по повод 100 години од раѓањето на великанот на македонската книжевност, Ацо Шопов на чествување на неговото дело и промоција на книгата – препеви од учениците по компаративна книжевност. Настанот ќе го водат учениците – препејувачи, а свое обраќање ќе има и г-ѓа Јасмина Шопова, ќерка на Ацо Шопов. Ве очекуваме! Книгата ја испечати Графо Пром Битола.

Офицерски, од 18.00часот .


1079