December 6, 2023

Започна реализацијата на проектот за изградба на коловоз на улица СРУ 5 во АРМ 1

Денес, почнаа работните активности за реализација на проектот „Изградба на коловоз на улица СРУ 5 во АРМ 1“. Секретарот на општина Битола, Борче Димитровски, заедно со стручните служби од општинската администрација, извршија увид на теренот и со изведувачот разговараа за динамиката на реализација на проектот. Согласно склучениот договор, улицата ќе биде асфалтирана во должина од 180 метри, а рокот за изведба на работите е 30 работни дена. Минатата градежна сезона во овој дел, општината инвестираше во изградба на водоводна мрежа. – информираат од Општина Битола.


1110