May 19, 2024

ИЛИНДЕНСКАТА ПРОСЛАВА ВО ОВЧАРАНИ НА 19 И 20 ЈУЛИ

Годинашното традиционално одбележување на Свети Илија, Илинденската прослава во село Овчарани, Егејскиот дел на Македонија, ќе се одржи на 19 и 20 јули 2023 гдина.

– Драги пријатели и пријателки, со задоволство ве поканувам да го прославиме Илинден, панаѓурот за Свети Илија во Овчарани на 19 и 20 јули 2023 година – Панаѓурот на нашите срца, – се вели во јавната покана од Сакис Ромас, претседател на Културно-уметничкото друштво Овчарани, леринско.


1198