Ексклузивно видео интервју со Владимир Милетиќ – поранешен легионер, авантурист и писател

Владимир Милетиќ, човекот кој помина еден период од животот во Француската Легија на странци, елитен дел од француската копнена војска, во ексклузивно интервју за Македонската интернет телевизија ”Пела Нет”, за прв пат во јавноста ги најавува неговите две книги, кои ќе се печатат на македонски и српски јазик. Во нив, тој раскажува за дел од неговите доживувања и обуки, но и дава совети како човек да се снајде и да преживее во одредени вонредни околности.
Милетиќ не е само војник, тој е и авантурист кој е воодушевен од Африка, но и уметничка душа, поет, писател…

Интервјуто го објавуваме на неговиот роденден …


1608