Училиште во Турција го доби името “Македонија”

Во знак на благодарност за помошта и солидарноста по катастрофалниот земјотрес во Турција, училиште во турскиот град Малатја доби име “Македонија”, а 32-те училници ќе ги носат имињата на македонските градови.

Интересно е тоа што училиштето го носи само името МАКЕДОНИЈА, без “северна”.

Секоја чест!


1176