Македонецот Јован Шкмби стана советник во советот на општина Поградец

Македонска алијанса за европска интеграција, единствената партија на Македонците во Албанија, на локалните избори доби советничко место во Општина Поградец.

Советник во Општината, кој ќе ги застапува правата на Македоците, ќе биде Јован Шкмби.

Партијата освои советничко место и во Општина Малиќ, кај Корча, а обезбеди мнозинство во 15-члениот совет на Општина Пустец, каде има осум советници.


1068