April 25, 2024

“Вкусот на Буково” – настан кој привлекува внимание

“Вкусот на Буково” е настан кој се одржува во дворот на храмот Св. Димитриј во село Буково.
Буково е познато по одгледувањето на висококвалитетна пиперка, а вредните раце на жените од ова село традиционално го изготвуваат ширум светот познатиот македонски производ ,,Буковска пипер”.

2019