March 2, 2024

Мис на Непал на светскиот избор на убавина „МИС Универзум“ ги сруши стандардите за женската убавина востановени на светските избори за титула МИС

Гордиот самоуверен од на актуелната Мис на Непал на светскиот избор на убавина „МИС Универзум“ младата Džejn Dipika Garrett ги руши стандардите за женската убавина востановени на светските избори за титула МИС:.
Пркосејќи им на стандардите 90-60-90 таа со својата заоблена фигура ја презентира убавината на жените од Непал.
„СЕКОЈА ЖЕНА Е УБАВА“ е пораката од гордата Мис на Непал, 23 годишната Џејн Дипика Герет (Džejn Dipika Garrett), претставувајќи се на Светскиот избор на МИС Универзум. Се сложувате ли!?

Џејн беше крунисана како Мис Универзум Непал 2023 година.
Во ноември 2023 година, Џејн привлече меѓународно внимание, откако создаде историја со тоа што стана првата натпреварувачка во „plus-size“ големина што учествуваше на меѓународен натпревар за убавина. Таа ja претставуваше cвојата земја, Непал на „Мис Универзум 2023 година“ и се пласираше како полуфиналистка на Топ 20. Нејзиниот пласман во Топ 20 го означи правиот пат на горд и самуверен настап кога натпреварувачка со плус големина влезе во полуфиналето.

Џејн ги сруши бариерите.


1304