April 17, 2024

Општина Битола ја објави програмата за годинешната „ЗИМСКА ПРИКАЗНА“

Музика, театар, хумор, забава за сите возрасти

Општина Битола ја објави програмата за годинешната „Зимска приказна“ – мултимедијално организирано новогодишно празнување во кое музичари, актери, уметници, ракотворци имаат можност да ги претстават своите достигнувања и производи.

Зимска Приказна – Програма
——
23.12.2023 – Сабота 🔴🔴
Офицерски дом 🔴
12:00-14:30 – Dj Milojevich – Офф програма, Офицерски дом
12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
14:30-17:00 – Dj Kox – Офф програма, Офицерски дом
Официјална програма Офицерски дом
20:00 – 21:00 – Expose Dance Studio
21:00 – 23:00 – „Евергрини“ – Сара и Дејан
23:00 – 00:00 – B.Boy “His music/his viny!”

 • Disney маскоти
  Стара Чаршија 🔴
  11:00 – 14:00 -„Заедно да ја накитиме елката“ – ЗУР Македонски Ракотворби
  11:00 – 11:30 – Детска градинка „Мајски Цвет“
  11:30 – 13:00 – Оркестар „Маестрал“
  13:00 – 14:30 – Оскестар „Фаворити“
  14:30 – 16:00 – Група „Оскар“
  18:00 – 20:00 – „Новогодишен германски базар“ – Наставници по германски јазик
  ———
  24.12.2023 Недела 🔴🔴
  Офицерски дом 🔴
  12:00 – 14:30 – Dj Limon – Офф програма, Офицерски дом
  12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
  14:30 – 17:00 – Dj Goks – Офф програма
  Офицерски дом – Официјална програма
  20:00 – 21:00 – Sineticsax
  21:00 – 22:00 – Група „Гром“
  22:00 – 23:00 – Николче Зацески и „Barcode“
  23:00 – 00:00 – Sound Waves/Марјан Ѓаковски
  Стара Чаршија 🔴
  11:00 – 11:30 – ООУ „Коле Канински“
  11:30 – 12:15 – „Од децата за децата“ – КУД „Илинден“ – Битола
  12:00 – 14:00 – „Традиционален Базар“-Македонско-Турско здружение„Мустафа Кемал Ататурк“
  12:15 – 13:00 – „Зимска Фолклорна Приказна 2023“ – А.Ф. „Плетенка“ – Битола
  13:00 – 13:45 – „Фолклорна Бајка“ – А.Ф. „Гоце Делчев“ – Битола
  13:45 – 14:15 – „Божиќни песни“ – Женски камерен хор „Керамија“ Прилеп
  14:15 – 16:00 – „Музика за битолчани“ – Здружение за музичка култура и уметност СЕКВЕНЦА
  ———
  25.12.2023 Понеделник 🔴🔴
  Офицерски дом 🔴
  12:00 – 14:30 – Dj Acika – Офф програма, Офицерски дом
  12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
  14:30 – 17:00 – Dj Boca – Офф програма, Офицерски дом
  13:00 – 14:00 – Поп музика, Широк Сокак – Офф програма
  Официјална програма Офицерски дом
  20:00 – 21:00 – Discophats
  21:00 – 22:30 – Симеон Тасев – Emotion Band
  22:30 – 00:00 – City Band
  Стара Чаршија 🔴
  11:00 – 11:45 – ООУ „Елпида Караманди“ – Музички точки
  11:45 – 12:30 – ООУ „Гоце Делчев“ – Музичко Драмски точки
  13:30 – 14:30 – „Хераклеа Бенд“
  14:30 – 16:00 – Дуо Латино – Музичка изведба
  ———
  26.12.2023 Вторник 🔴🔴
  Офицерски дом 🔴
  12:00 – 14:30 – Dj Anna Maria- Офф програма, Офицерски дом
  12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
  14:30 – 17:00 – Dj T- Zobe – Офф програма Офицерски дом
  Официјална програма Офицерски дом
  20:00 – 21:00 – Виктор Апостоловски
  21:00 – 22:30 – „Влатко и оркестар Златко Миладиноски“
  22:30 – 00:00 – „Ламбе и пријателите“ – Ламбе Алабаковски
  Стара Чаршија 🔴
  11:00 – 16:00 – „Новогодишно село“ – Здружение за коњички спортови и заштита на коњи
  ГЕСТУЕТ ДРАЈЛИНДЕНХОФ
  11:00 – 11:30 – ООУ Климент Охридски
  11:30 – 12:00 – ООУ „Кирил и Методиј“
  12:00 – 12:30 – ООУ „Трифун Пановски“
  12:30 – 14:30 – „Битолски чалгии“
  ———
  27.12.2023 Среда 🔴🔴
  Офицерски дом 🔴
  12:00 – 14:30 – Dj Torta – Офф програма, Офицерски дом
  12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
  14:30 – 17:00 – Dj Chiko – Офф програма, Офицерски дом
  Официјална програма Офицерски дом
  20:00 – 21:30 – „Меркато Бенд“
  21:30- 22:15 – Борче Наумовски – Министерот
  22:15 – 00:00 – Група „Тамбураши“
  Стара Чаршија 🔴
  11:00 – 13:00 – Група „Пинк Пантер“
  13:00 – 14:30 – „Евергрини“ – Сара и Дејан
  14:30 – 16:00 – „Нала Бенд“
  ———
  28.12.2023 Четврток 🔴🔴
  Офицерски дом 🔴
  12:00 – 14:30 – Dj Ljubisha – Офф програма,Офицерски дом
  12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
  14:30 – 17:00 – Dj Sasho Spect – Офф програма,Офицерски дом
  Официјална програма – Офицерски дом
  20:00 – 21:00 – ConTruDj
  21:00 – 22:00 – Музичка група КОД 369 (Памперс)
  22:00 – 23:00 – Група „Паркети“
  23:00 – 00:00 – Група “The Groove”
  Стара Чаршија 🔴
  28.12.2023 Четврток
  11:00 – 12:00 – ООУ „Даме Груев“ – Музички и драмски точки
  12:00 – 14:00 – Група „Амајлија“
  14:00 – 16:00 – Група „Адути“
  ———
  29.12.2023 Петок 🔴🔴
 • Дневна програма
  12:00 – 13:30 – Гимназија „Ј.Б. Тито“ – Музичка програма
  12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк сокак
  12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк сокак
  12:00 – 14:30 – Dj Berryqyat – Офф програма,Офицерски дом
  12:00 – 15:00 – „Куќарката на Дедо Мраз“ – Зоолошка градина
  „22 Нентори“ – Офф програма
  14:30 – 17:00 – Box Beater – Офф програма,Офицерски дом
  Официјална програма Офицерски дом
  -Вечерна програма
  20:00 – 21:00 – Театарска претстава „ Трите волшебни кучиња“ – НУ Народен театар
  21:00 – 22:30 – Трио „Џентлемен“
  22:30 – 00:00 – Група „Фонтана“ и Елена Андоновска
  Стара Чаршија 🔴
  29.12.2023 Петок
  11:00 – 12:30 – Група “Ѓердан“
  12:30 – 14:00 – Група „Милениум“
  14:00 – 16:00 – Група „Боеми“
  ————
  30.12.2023 Сабота 🔴🔴
 • Дневна програма – Офицерски дом 🔴
  11:00 – 11:30 – Детски музички фестивал „Тра ла ла“
  11:30 – 12:30 – Театарска претстава „Изгубената снегулка“ – Бабец театар
  12:30 – 13:15 – Новогодишен мјузикл за деца – Балада арт продукција
  13:15 – 14:00 – Театарска претстава „Магична потрага по Дедо Мраз“
  14:00 – 14:45 – Театарска претстава „Замрзната Бајка“
  12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
 • Disney маскоти
 • Вечерна програма – Офицерски дом
  20:00 – 21:00 – Jingle bell symphony – Sarah Mace & the Christmas Girls и Камерен Оркестар на Битола IWConnect
  21:30 – 22:30 – Група „Калабалак“
  22:30 – 00:00 – Група „Деспина“
  Стара Чаршија 🔴
  11:00 – 16:00 „Новогодишен Слоу Фуд базар“ Пешачка патека покрај река Драгор
  11:00 – 11:30 – „Вплотеност на традицијата и современото“ Комуна на Армините-Власите „Браќа Манаки“ Битола
  11:30 – 13:00 „Магнум Бенд“
  13:00 – 14:15 – Миле Кузмановски
  14:15 – 16:00 – Група „За Мерак“
  ————
  31.12.2023 Недела / 01.01.2024 Понеделник 🔴🔴
  -Дневна програма – Офицерски дом 🔴
  11:00 – 11:30 – „СИ ДО“ Новогодишен концерт – ЗГ Промедиа
  11:30 – 12:30 – Театарска претстава „Новогодишни желби“- Театар ДЕЛ АРТЕ – Битола
  12:30 – 13:30 – Театарска претстава „Новогодишна збрка“
  13:30 – 14:30 – Театарска претстава „Санката на Дедо Мраз“
  12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
 • Disney маскоти
  -Вечерна програма – Офицерски дом
  20:00 – 21:00 – „Eruption Band“
  21:00 – 22:00 – „Elicsir band“
  22:00 – 23:00 – Група „Чоканче“
  23:00 – 00:30 – Битолски дувачки оркестар и Стендап комедија со Марјан Ѓорѓиевски
  Стара Чаршија 🔴
  11:00 – 12:30 – „Ритам Бенд“
  12:30 – 14:00 – Група „Бон Тон“
  14:00 – 16:00 – Група „Антика“
  12:00 – 16:00 – Dj Jakov – Офф програма
 • Disney маскоти
  01.01.2024 Понеделник 🔴🔴
  „Први на први“ – ЗПСК Олимпус Монс – Офф програма
  12:00 – 14:30 – Isa violoncello – Офф програма, Широк Сокак

1094