March 2, 2024

Кај с.Железнец по трет пат традиционално ќе се осветуваат водите од изворот на Црна Река

Ќе се одржи трето по ред традиционално осветување на водите од изворот на Црна Река и спуштање на чесниот крст на ден 19.01.2024 со почеток од 08:30 часот во служба наОтец Игор. Организаторите и мештаните на с. Железнец ги известуват сите граѓаните дека секој е добредојден да присуствува и да учествува во возобнуваувањето на традицијата на нивното убаво с. Железнец во демхихисарската област на 40-тина км од Битола. Нека е за многу години православниот празник посветен на Крштението Госсодово-Богојавление.


1121