April 16, 2024

Српската полиција го приведе Аца Лукас

Блиц пишува дека дури втората патрола успеала да го запре, по што бил тестиран за алкохол и дрога. Тестот потврди дека тој имал алкохол во крвта. Полицајката се обидела да го запре Лукас, но тој наводно бил арогантен и ја навредувал полицијата.

“Овде нема ништо спорно. Ме пуштија да заминам, повеќе не сум во полиција. Пиев малку повеќе алкохол и ме уапсија. Како и секој друг граѓанин, јас бев одговорен за своите постапки. Сега сè е во ред”, рече тој за Блиц.

Тој ќе мора да плати парична казна од 60.000 динари (30.000 денари) парична казна и 14 казнени поени.

Саша Мирковиќ, менаџер на пејачот, претходно изјави за Курир дека не знае ништо за тоа. „Не знам ништо за тоа, се слушнавме синоќа и тој не ми кажа ништо“, изјавил неговиот менаџер.

Српските медиуми исто така јавуваат дека тој имал 0,95 промили алкохол во крвта, објави Блиц.


1022